30 dagen bedenktijd Gratis verzenden boven € 150,- (NL & BE)

Wiegbekleding

Wieg bekleden? Wij hebben kant-en-klare wiegbekleding ook voor oude familie-wiegjes. Compleet met Hemel en Dekenhoes of alleen Wiegmand bekleding, de keuze is reuze!

Pagina 1 van 2
Resultaten 1 - 24 van 33

Bekleding Wiegmand XL Satijn wit

2-3 werkdagen
€ 69,95
Artikelgegevens

Bekleding wieg Kap XL wit

2-3 werkdagen
€ 179,95
Artikelgegevens

Bekleding wieg XL 4dlg uni Blauw

2-3 werkdagen
€ 129,00
Artikelgegevens

Bekleding wieg XL 7dlg Stars roze

2-3 werkdagen
€ 129,95
Artikelgegevens

Bekleding wieg XL Birds roze

2-3 werkdagen
€ 139,00
Artikelgegevens

Bekleding wieg XL 3dlg Stars grijs

2-3 werkdagen
€ 119,00
Artikelgegevens

Bekleding Wiegmand XL uni blauw

2-3 werkdagen
€ 79,00
Artikelgegevens
Pagina 1 van 2

Het is gezond om de baby bij je te laten slapen, en dat kan het best in een eigen bedje; De Wieg

Advies bij je Wiegbekleding kiezen

 • Weet dat het gezond is voor de baby om bij jou in de slaapkamer te slapen
 • Kijk welk model of soort bekleding bij je wieg past
 • Bij een ovaal model wieg meet je de bovenste rand
 • Heb je een rechte wieg meet dan even de lengte en breedte van de bodem
 • Globaal verdelen we de wiegbekleding in voor rechte en ovale wiegen
 • Een beetje afhankelijk van je model heb je dan verschillende keuzes
 • Wiegbekledingen zijn er tegenwoordig in verschillende kleuren en diverse modellen
 • We hebben verschillende afmetingen wiegbekleding, 40x90 en 50x90 voor rechte wiegen
 • Voor ovale wiegje zijn er de indelingen; M, L, XL, XXL.
 • Er zit verschil in de details voor de modellen; Wieg met kap, hemel, handvat, zonder handvat
 • Je kunt kiezen voor de complete wiegbekleding of een deel.
 • Wiegbekleding voor alleen de mand is ook leverbaar in diverse kleuren
 • De stoffen van de wiegbekleding zijn b.v Wafelkatoen of een gladde Katoen
 • Hemeltjes zijn van een stof die minder snel gaat kreuken of van 100% katoen
 • Een 100% katoenen hemel is door het kreuken iets minder praktisch
 • Voor een familiewieg is het soms mogelijk om bij wafelstof aanpassingen te doen (op aanvraag)
 • Als er in de mandbekleding “vulling” zit is dit een ademend materiaal
 • De vulling in mandbekleding is tegen tochten en ter bescherming van de handjes
 • In alle landen (muv Nederland) gebruikt men dekbedhoesjes en dekbed, ook in de wieg
 • Een dekbedhoes is handig omdat er dan geen losse lakentjes in de wieg/kinderwagen zitten
 • De goede maat voor de dekbedhoes is 80x80 omdat er dan ruimte is voor het instoppen
 • Welke Wiegbekleding past in jouw Wieg

  We hebben grofweg twee modellen wiegbekleding; voor ovale en rechte wiegen.

  Omdat het heel veel werk is om met eigen stof zelf de wieg te bekleden hebben we kant-en-klare wiegbekleding voor de meest voorkomende ovale-, en rechte wiegen. Het maakt niet uit of jullie wieg een oude familiewieg is of een wat nieuwere wieg, het gaat vooral om het model en de afmetingen.

  Voor beide wiegen - ovaal of recht - is het mogelijk om complete wiegbekleding aan te schaffen of een gedeelte ervan. Deze mogelijkheden zijn apart te bekijken op onze website.

  Voorbeelden van een gedeelte zijn; Mandbekleding voor ovale wiegen, een Hemeltje, de Dekbedhoes, een Nestjes voor CoSleepWiegjes en bekleding voor rechte wiegen in de afmeting 40x90 of 50x90.

  Voor ovale wiegen is er tevens keuze uit bekleding met een hemel en bekleding voor een wieg met kap.

  De bekleding voor een ovale wieg is ingedeeld in; M, L, XL, en XXL.

  Deze indeling is afhankelijk van de omvang van de bovenste rand van de wieg.

  Voor een rechte wieg is de indeling wat eenvoudiger; 40x90 en 50x90 of een “Nestje” voor de CoSleepWieg.

  Deze indeling geeft de afmeting van de bodem aan.

  Wat je moet weten voor het kiezen van de bekleding is de afmeting van je wieg; bij een ovale wieg de omvang van de bovenrand, de diepte en of je wel of geen handvat aan het voeteneinde hebt zitten.

  Voor een Mozes Mandje hebben we de bekleding M.

  De ovale wiegen waar de wiegbekleding L op past, moeten je een wieg hebben met handvat aan het voeteneinde omdat deze Wiegbekleding speciaal een opening voor heeft voor het handvat.

  De meeste modellen Wiegbekleding XL en XXL hebben geen opening voor het handvat met uitzondering van de Wafelkatoen bekleding en de Wiegbekleding met Kap maar dat wil niet zeggen dat de Wiegbekleding dan niet geschikt voor is voor wiegen met een handvat. Je kunt namelijk bij een atelier bij je in de buurt hiervoor een opening te laten maken, dat gebeurt ook bij Mandbekleding voor oude familiewiegen die 2 handvaten hebben. Voor de bekleding met kap is het mogelijk om tegen meerprijs de bekleding een beetje te laten aanpassen (voor een ruimer handvat b.v.). Neem hiervoor contact met ons op.

  De Mandbekleding heeft bij sommige uitvoeringen een “vulling” die ademend is. Vroeger had je van de witte zachte stof in een afzuigkap zitten, daar lijkt de “vulling” van de Mandbekleding wel iets op. Deze Mandbekleding beschermt de handjes extra tegen de harde wieg kanten en tocht. Er is een fabrikant die speciaal de Mandbekleding voor ons maakt omdat we deze stof mooi glad vonden. Deze Uni Mandbekleding is leverbaar in verschillende effen kleuren. De Uni stof heeft bijpassende Uni dekbedhoesjes voor een wieg en kinderwagen 80x80, en een witte hemel met een band in gelijke Uni kleur.

  De Mandbekleding zit om de bovenste rand van de wieg en wordt samengetrokken door middel van een elastiek in de bekleding. Bij de Mandbekleding “Uni” zitten aan het hoofdeinde 2 hele kleine gaatjes waar de hemelstandaard uit onze webwinkel door past.

  De hemeltjes uit ons assortiment hebben 2 tunnels bovenaan en zijn eigenlijk gemaakt voor de hemel-standaards uit onze webwinkel. Mocht je deze hemel nodig hebben op een rechte piekstok dan kan dit ook worden aangepast bij een atelier bij je in de buurt. Neem dan ook even de piekstok mee om te laten zien hoe breed de tunnel moet zijn.

  Heb je een ovale rieten wieg en wil je er een bekleding “met Kap” op dan is het mogelijk om te kijken of de Beugelset past op jouw wieg. De Beugelset bestaat uit 3 beugels die door middel van een draaiknop vastgezet kunnen worden. Een Beugelset is halfrond en heeft een lengte van 115cm. De afstand tussen draaiknoppen links en rechts is 50 cm maar is wel wat flexibel. Soms past de bekleding van de Kap op de beugels van jouw wieg. Is dat mogelijk dan kun je bekleding “met Kap” kiezen en heb je iets anders dan een Wiegbekleding met Hemel.

  Voor rechte wiegen hebben we bekleding in de afmeting 40x90, 50x90 en voor de CoSleepWiegjes zijn er de “Nestjes”. Een “Nestje” is bekleding die rondom in de CoSleepWieg met strikjes kan worden vastgemaakt. Dit nestje voorkomt het tochten in de wieg en is een bescherming voor de handjes. En het staat natuurlijk ook veel knusser dan zo’n lege kale wieg.

  De Nestjes zijn 170 cm lang.

  Mocht je ook voor de CoSleepWieg een hemeltje willen dan kun je een hemel bestellen en er een hemelstandaard met voet voor gebruiken. De hemelstandaard met voet is er ook in een uitvoering die verstelbaar is zodat je zelf kunt kiezen hoe hoog of hoe laag de hemel moet. Bij sommige CoSleeperWiegjes is het mogelijk om een Hemelstandaard voor rechte wieg te bevestigen. Hiervoor heb je twee gaatjes nodig die in de CoSleeperWieg zitten of je kunt misschien zelf twee gaatjes in de wieg maken waar de hemelstandaard in past. De gaatjes moeten dan wel minimaal 10 cm diep zijn.

  De bekleding voor een rechte wieg 40x90, 45x90 en 50x90 is ook doormiddel van strikjes aan de wieg te bevestigen. Ook in de Mandbekleding voor rechte wiegjes kan “vulling” zitten. Ook deze bekleding is ademend.

  De hemeltjes van de wiegbekleding kunnen ten opzichte van de mandbekleding van een ander materiaal gemaakt zijn waardoor er wat meer licht in het wiegje kan vallen. Er is zeer dichte stof gebruikt voor enkele wiegen die dan een hemel hebben van een lichtere stof om er zo voor te zorgen dat het zo donker is in het wiegje en dat is minder mooi. Omdat deze stof niet zo dik en vast is, valt het soepeler en dus mooier om het wiegje.

  wieg opmeten wiegbekleding xl Wieg Mwieg opmeten wiegbekleding m

  Wieg XL

  wiegbekleding

  Wieg L

  wiegbekleding

  Wieg 40x90

  Onderhoud van Wiegbekleding

  Er zijn veel verschillende soorten stof waar de wiegbekleding van gemaakt kan zijn. Als het niet echt nodig is dan de wiegbekleding zo min mogelijk wassen. Bekleding blijft het mooist als het niet steeds gewassen wordt. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat de bekleding gewassen kan worden. In de bekleding zit een etiket met wasinstructies mocht de bekleding gewassen moeten worden.

  Je kunt de wiegbekleding laten luchten of er met de zachte borstel over gaan om stof te zuigen. De meeste wiegbekleding kan op lagere temperatuur in de wasmachine op het fijnwasprogramma. Gebruik een fijnwasmiddel en doe er het liefst geen andere kleding bij. Als de bekleding nog vochtig is kun je deze zachtjes in vorm “trekken” en laten drogen. Dit is zeker belangrijk bij de wafelkatoen omdat deze als het nog nat is wat krimpen. Mocht je het willen strijken, dan het liefst op een niet te warm temperatuur en als het nog vochtig is. Daarna verder laten drogen en pas als de naden helemaal droog zijn, gebruiken in de wieg.

  Kijk of alles nog intact is en de touwtjes nog goed stevig vast zitten.

  Gebruik je de wiegbekleding niet meer en wil je deze bewaren voor later dan kun je deze op een droge plek leggen. Doe de Wiegbekleding niet in een plastic zak maar leg het het liefst zo in een kast of in een kussensloop. In plastic kan de stof muf worden of vergaan. Ook stof moet net als een matras kunnen ademen.

  Levertijden Wiegbekleding

  2-3 werkdagen

  Het Wiegje op voorraad en wordt binnen 2-3 werkdagen verstuurd

  10-15 werkdagen

  We wachten op de bekleding die reeds in bestelling is bij de fabrikant

  2-3 weken

  Het product is in bestelling bij de fabriek en wordt normaal verzonden binnen 2-3 weken

  Wil je weten wat de actuele levertijd is, vraag het dan even na via de chat

  4-6 weken

  Deze wiegbekleding wordt speciaal voor jouw wieg gemaakt en heeft daardoor een wat langere levertijd

  Veelgestelde vragen

  ✅ Is de wiegbekleding van Katoen?

  Ja de meeste bekleding is van katoen. Sommige bekledingen hebben een samenstelling van katoen en een ander materiaal om te voorkomen dat het snel kan kreuken.

  ✅ Zit er vulling in de Mand bekleding?

  In sommige mand bekleding zit een dunne zachte vulling (een luchtige vulling), om b.v. de handjes te beschermen tegen de harde kanten van de wieg.

  ✅ Ik heb een Rotan wieg, welke bekleding past dan het beste?

  Nordic Wafelkatoen mandbekleding past meestal goed op de Rotan wieg. Deze heeft geen gaatjes voor een hemelstandaard en is past op de wiegjes zonder handvat. Uiteraard kan hiervoor zelf een knoops-gat gemaakt worden.

  ✅ Past de Wiegbekleding op alle wiegen?

  Er zit verschil in de Wiegbekleding. Grofweg zijn er twee soorten; Voor een Rechte wieg of voor een Rieten wieg.

  ✅ Kan de Wiegbekleding gewassen worden?

  Jazeker. Er staat op het label hoe je het het beste kunt wassen. Meestal mag het op een lage temaperatuur ook in een droger. Lees wel even het etiket.

  ✅ Kan er een aanpassing gemaakt worden voor een handvat?

  Er kan meestal wel een aanpassing worden gemaakt. Hiervoor kun je het best naar een naaiatelier bij je in de buurt.

  BabyXpress ® | Zevenblad 23, 7623 CH Borne |  +31 (0)53-2340333 |
  KvK. 08144910 | BTW. NL001654089B56 | NL71RABO0117651532 | BIC RABONL2U


  babyxpress deutschland babymatratzen Joomla Webshop door 73Orange SEO PowerSuite: SEO Software SEO PowerSuite: SEO Software